Contact
Camping Vreehorst B.V. Vreehorstweg 43 710 2 EK Winterswijk Telefoon: 0543-514805 E-mail: info@vreehorst.nl

Erve Kots

Over pittoresk gesproken! Erve Kots is haast de belichaming van dit woord. Zodra de herberg u in het oog springt, bent u eigenlijk al in één opslag verliefd.

Sfeervol restaurant

In de Herberg kunt u bij een knisperend open haardvuur genieten van een bak koffie met pillewegge (krentenbrood), onze beroemde pannenkoeken of u gaat lekker uitgebreid tafelen en u kiest voor een klomp- of seizoensgerecht. Tip: heerlijk met een koud glas huisgebrouwen bier!

Uniek openluchtmuseum

Openluchtmuseum Erve Kots laat u zien hoe de Saksische boer vroeger leefde en werkte. Via het Los Hoes, de Schoppe komt u in de oude charmante boerderij “Kots”. De rondgang leidt u vervolgens verder langs de rosoliemolen, de ambachtsstraat en de houtzagerij. Op de terugweg kunt u de expo waar de FrederikHendrik-linie op maquette staat bekijken. Het openluchtmuseum verzorgt regelmatig demonstraties van ambachten en er zijn vele leuke activiteiten voor kinderen aanwezig. 

Ga op ontdekkingsreis door het Brouwhuis

De 'Brouwhoes Bier Experience' is een unieke ontdekkingsreis voor jong en oud, waarin u op een interactieve manier het brouwproces ontdekt. De experience focust zich voornamelijk op het verleden van bier, de Achterhoek en Erve Kots (de verblijfplaats van Frederik Hendrik tijdens de 80-jarige oorlog). Het gaat niet expliciet om het brouwen van bieren, maar meer om het ontdekken en het ervaren ervan. Een erg leuke ervaring!

Omgeving overzicht

Nieuwsbrief