Camping Vreehorst
Kunst en Cultuur

Kunst en Cultuur 🖼️

Kunst en Cultuur 🖼️

Kom een dagje cultuur snuiven

Een bezoek brengen aan één van de vele mooie musea in de Achterhoek is zeker de moeite waard. Naast kunstwerken zijn er ook vele mooie verhalen te vertellen over de maakindustrie waar de Achterhoek bekend om is. Ook zijn er tal van mogelijkheden om cultuur te snuiven bij de vele bezienswaardigheden. Voor alle musea in de Achterhoek verwijzen we u graag door naar de website van Achterhoek Toerisme.

Onze tips

Museum More

Museum more is gevestigd in Kasteel Ruurlo. Deze prachtige omgeving is het decor van het werk van Carel Willink. De Willink-collectie bestaat uit minimaal 45 werken. Het zelfportret dat Willink op 18-jarige leeftijd maakte tot en met het beroemde schilderij Portret van Mathilde uit 1975 maken onder anderen deel uit van de collectie. U kunt de ontwikkeling van de kunstenaar bekijken. Van een beginnend kunstenaar tot zijn latere werk.
 

Transit Oost

In de museumwerkplaats komt u alles te weten over de geschiedenis van het openbaar vervoer in de Achterhoek. U kunt o.a. een grote modelbaan bekijken, maar er zijn ook vele voertuigen te bekijken. U kunt ook met de spoorzoeker aan de slag en de historie beleven van de textielindustrie, het kolenvervoer en het openbaar vervoer uit die tijd.
 

Erve Kots

Openluchtmuseum Erve Kots laat zien hoe de boeren in de Achterhoek vroeger leefden. Op het erf staan meerdere historische boerderijen, een rosoliemolen, een houtzagerij en een grote collectie gebruiksvoorwerpen uit die tijd. Naast het openluchtmuseum is er nog veel meer te beleven. Er is o.a. een bierexperience over het eigen gebrouwen bier en een pannenkoekenrestaurant. Jong en oud zal zich hier prima een dag vermaken.
 

Wijngaard Hesselink

Wijngaard Hesselink ligt verscholen in het groen. Romantisch woonhuis met rieten dak, authentieke open ‘koarloze’ en een smaakvol aangekleed terras bij de wijngaard. U kunt hier 7 dagen per week wijnen proeven en uiteraard ook kopen. Deze wijngaard heeft al vele prijzen gewonnen. De wijnliefhebber zal zeker verrast worden door de vele mooie wijnen. Op het terras kunt u ook terecht voor een kop koffie, frisdrank met een taartje.
 

Rosenhaege Living Gardens

Op een schitterende locatie net buiten Winterswijk vindt u 4,5 ha prachtige en inspirerende tuinen. Kom gerust wandelen door de tuinen en proef de sfeer van het buitenleven. De tuinen bestaan uit voorbeelden van klassiek, zuidelijk, modern en landschappelijk. Er is Keltisch koffiehuis en ook een winkel waar ze landelijke spullen verkopen.
 

Villa Mondriaan

Piet Mondriaan is wereldberoemd. Van New York tot Parijs, maar tegenwoordig ook van Tokyo tot Keulen weet iedereen wie de kunstenaar was met zijn rechte hoeken en felle kleurvlakken. Slechts weinigen weten dat Piet Mondriaan in Winterswijk zijn eerste stappen op het kunstenaarspad zette. Van zijn achtste tot zijn twintigste woonde Mondriaan aan de Zonnebrink in Winterswijk. Piet Mondriaan is terug in de plaats waar hij opgroeide. In het ouderlijk huis en de naastgelegen panden is in 2013 Villa Mondriaan gerealiseerd, waar het vroege werk van de kunstenaar wordt tentoongesteld. Met hedendaagse middelen wordt het levensverhaal van Piet Mondriaan verteld.
 
 

Meer In de omgeving