Camping Vreehorst
Natuur

Natuur 🌱

Natuur 🌱

Middenin het Nationaal Landschap ontdekt u de veelzijdigheid van dit prachtige gebied.

De verschillende natuurgebieden rond Winterswijk zijn ideale plekken om even te ontstressen of te relaxen. U kunt urenlang dwalen door de bossen of wandelen langs de kronkelende beekjes. Of zoek met behulp van de routemixer uw favoriete wandel- of fietsroute op uw mountainbike en u zult verstelt staan van de mooie vergezichten die er zijn. Benieuwd naar onze tips? Wij hebben de mooiste plekken voor u op een rijtje gezet! Voor alle routes in de hele Achterhoek kunt u kijken op www.achterhoek.nl

 

Onze tips

 

Bekendelle

Camping Vreehorst grenst aan de Bekendelle. Een echt oerbos. Hier vliegt de ijsvogel en de grote gele kwikstaart regelmatig rond. Er groeien diverse bijzondere planten. U kunt hier heerlijk tot rust komen, want stilte overheerst.
 

Het Vragender Veen

Het Vragender Veen is een overblijfsel van een groot moerasgebied dat tot in Duitsland doorliep. Boeren gebruikten het vroeger voor het winnen van turf. Nu kun je er prachtig wandelen. Ook is er een natuurobservatiepost. Een 15 meter hoge toren van waaruit je het Veen mooi kan bekijken.
 

Nationaal Landschap

De natuur rondom onze camping Winterswijk is heel bijzonder. Er zijn zeldzame en bijzondere bloemen en planten, een unieke bodem en een prachtig landschap. Niet voor niets is Winterswijk een onderdeel van het ‘Nationaal Landschap Winterswijk’, samen met delen van buurgemeenten Aalten en Oost-Gelre.
 
 

De Steengroeve

De Steengroeve is wel een heel bijzonder stukje natuur. Deze groeve is ontstaan door decennia lang industriële kalkwinning. Men kan hier aardlagen bewonderen van 240 miljoen jaar oud. Normaal is de groeve gesloten, maar er worden via de VVV excursies georganiseerd zodat u toch de afdaling kunt maken.
 

Swipe voor meer foto's!

 

Meer In de omgeving