Contact
Camping Vreehorst B.V. Vreehorstweg 43 710 2 EK Winterswijk Telefoon: 0543-514805 E-mail: info@vreehorst.nl

Nationaal Landschap Winterswijk

Camping Vreehorst ligt midden in het "Nationaal Landschap Winterswijk". Door de zeldzame en zeer bijzondere flora en fauna én een voor Nederland unieke bodemgesteldheid, draagt Winterswijk de titel ‘Nationaal Landschap’. Het landschap is erg afwisseldend. Van akkers en weiden, houtwallen en bossen, diep ingesneden beekjes, schilderachtige Saksische boerderijtjes en statige herenhuizen van Scholtenboeren. Samen vormen deze elementen het prachtige coulisselandschap dat zo kenmerkend is voor Winterswijk.

Uniek gebied van 22.000 hectare

Het is een uniek gebied van 22.000 hectare inclusief delen van Aalten, Berkelland en Oost Gelre. In het verleden hebben de eigenaren van scholtenboerderijen met hun pachters en knechten een grote stempel gedrukt op het ontstaan van dit gebied. Houtwallen, beekjes, essen, molens, bossen en landerijen werden door hen ingericht en onderhouden. Het resultaat is een afwisselend coulisselandschap met een aantal natuurreservaten met zeldzame dieren en planten. Eén van de mooiste in Nederland!

Even helemaal ertussenuit! 

Noaberschap en saamhorigheid zijn onderdeel van het dagelijks leven. Een gastvrije begroeting is standaard en er is altijd gelegenheid voor een goed gesprek. Winterswijk en omgeving geven je het gevoel er helemaal tussenuit te zijn. Ontdek de regio per fiets of wandelend en verken de prachtige natuur. 

Omgeving overzicht

Nieuwsbrief